Groede 1 - Nieuw Borgvliet 1

Datum: 
27 januari, 2016
Doelpunten thuis: 
1
Doelpunten uit: 
2

De Borgvlieters namen op schitterende wijze revanche voor de nederlaag in september op eigen veld tegen Groede.
Feitelijk vocht Nieuw Borgvliet voor de laatste kans om mee te doen in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse a. Door de zege is het verschil met de koploper tot 3 punten teruggebracht. De andere kandidaten voor het kampioenschap , Achtmaal en Lepelstraatse Boys, komen nog naar De Markiezaten.
Vanaf het begin was het een spannende wedstrijd op het zeer goed bespeelbare veld in Groede onder de rook van Breskens. Het was droog met alleen een lichte bries van de Noordzee , 2 kilometer verderop.
Na 7 minuten bereikte de "valse" centrumspits Van Haneghem Sebastiaan- niet van de bal te krijgen- de in de ruimte sprintende Maywand die uit een moeilijke  hoek net over schoot. De oranje-zwarten waren de betere partij vooral ook omdat de Zeeuwse spelmaker Van den Hemel voor 99% werd uitgeschakeld door Ibrahim. Onze zwarte parel uit Burundi werd later op de terugweg door de zingende bus rijdend door het donkere Zeeuwse polderland uitgeroepen tot Man of the Match. Terecht maar de hele ploeg van interimtrainer Ton Goossens verdiende een groot compliment, niemand versaagde. Topscorer Keesje werd na een prachtige aanval de diepte ingestuurd, hij scoorde beheerst zijn al 18e treffer maar de goede 20-jarige scheidrechter Pleite uit Middelburg nam ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent over. Schneidertje Maywand die steeds vanaf het middenveld de vrije ruimte indook  schoot op volle snelheid net naast. De Zeeuwen kregen ook enkele kansen maar de  verdediging onder aanvoering van Sander Stam, prima bijgestaan door Pieter, Patrick en Jordi, stond als een huis. En ook doelman Leroy keepte een foutloze wedstrijd.
Binnen een minuut na de rust schoot Ibrahim vanaf 30 meter een uit een hoekschop weggekopte bal verwoestend hard tegen de netten weliswaar met een beetje hulp van een verdediger die de bal ietwat afweek: 0-1.
De thuisclub moest nu wel komen  en kwam ook  maar echt gevaarlijk werd het nooit. Een wat makkelijk gegeven strafschop zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker: 1-1. De sportieve strijd werd steeds boeiender. Met drie invallers, Sander, Perry en Anthony, trokken de conditioneel sterkere Borgvlieters ten aanval en dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de 1-2 zegetreffer toen de doelman een scherpe voorzet van Anthony niet kon vasthouden waarna Keesje de bal met een geweldige volley snoeihard midden in het doel binenknalde. De amechtige Zeeuwen waren niet meer bij machte de gelijkmaker te forceren en zo eindigde de eerste wedstrijd na de winterstop in een glorieuze overwinning voor de Brabanders wat de zeer sportieve Zeeuwse supporters en bestuurders ook wel terecht vonden.