Unitas'30 A2 - Nieuw Borgvliet A1

Datum: 
20 februari, 2016
Doelpunten thuis: 
1
Doelpunten uit: 
3

Nadat er eerder twee wedstrijden van ons waren afgelast stond vandaag de A2 van Unitas op het programma.
Dat de jongens stonden te trappelen om te spelen bleek wel uit het feit dat alleen de zieke Aswin er niet bij was en we daardoor dus bijna met een complete groep richting Etten-Leur vertrokken.
Voor de jongens en de staf een test of we in de 3e klasse mee konden komen naar eerder overtuigd in de 4e klasse kampioen te zijn geworden.
Gelukkig had er niemand last van plankenvrees en zo kon al in de 2e minuut Musti op snelheid de achterlijn halen, zijn voorzet werd door een Unitas verdediger tot corner verwerkt.
Oussie nam deze corner en legde de bal panklaar op het hoofd van Fatih die stijf in de kruising de keeper passeerde 0-1.
De rest van de eerste helft een veel beter Borgvliet dat nog enkele 100% kansen kreeg via Jaouad en Fatih.
Unitas kon daar niet veel tegenover zetten omdat evenals vorig seizoen onze verdediging als een huis stond.
In de 33e minuut trok Oussie  als een echte  Arjen Robben van rechts naar binnen zodat hij met zijn sterke linker de bal schitterend langs de keeper krulde 0-2.
Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer anders dan dat  het spel van onze tegenstander wat harder werd, vooral Sander moest het vaak ontgelden omdat hij soms onhoudbaar langs de verdedigers ging en alleen foutief afgestopt kon worden, de jonge scheidsrechter ontging het meestal niet.
Rust.
In de tweede helft hetzelfde beeld, Borgvliet gevaarlijker dan Unitas.
In een van de spaarzame aanvallen van Unitas moest Mick helaas een corner weggeven, die door een Unitas speler goed genomen werd.
In zijn ijver probeerde Mick de bal weg te koppen maar die kwam tegen de lat en zo precies voor de voeten van de Unitas spits terecht,1-2
Ongeveer op het uur een schandalige overtreding op Sander op de rand van het Unitas 16 meter gebied, de scheids gaf wel een vrije trap maar geel of zelfs rood had ook op zijn plaats geweest.
De vrije trap werd snoeihard door Oussie onder de muur door geschoten, jammer genoeg stond de Unitas keeper goed opgesteld.
In de 70e minuut werd de eerste gele kaart getrokken, vreemd genoeg voor een speler van Borgvliet, Sammy die de bal na een overtreding van hemzelf wegschoot, niet netjes maar in de eerste helft deed een Unitas speler hetzelfde waar de scheids dan weer niets van zei.
Zelfs met 10 man waren we beter dan onze gastheer, dat bleek toen een goed ingevallen Yasin in de 73e minuut langs de verdedigers glipte en onderuit werd gemaaid.
De vrije trap lag perfect voor een linkspoot en zodoende ging Oussie weer achter de bal staan, hij had geleerd van de eerdere poging want nu verdween de bal onhoudbaar achter de sterk spelende keeper,1-3
Uiteindelijk werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld zonder kansen weg te geven.
Proficiat jongens met een geweldig resultaat waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.
Helaas kon een toeschouwer van Unitas zich na de wedstrijd niet bedwingen en probeerde in de gang naar de kleedkamer Sander tegen zijn hoofd te schoppen, een belachelijke actie die gelukkig  miste en door diverse verzorgers van Unitas werd waargenomen en ook sterk werd veroordeeld.